Eigenaren gezocht van spullen uit woning mogelijke seriemoordenaar

Foto’s ANp, politie Rotterdam

Door een onzer redacteuren

De Rotterdamse politie maakt een doorstart met het onderzoek naar de tot levenslang veroordeelde Patrick S. (36). De politie bekijkt of hij mogelijk betrokken is bij andere misdrijven of vermissingen. Daarbij wordt de hulp van het publiek gevraagd.

In de slaapkamer van S. in Spijkenisse vond de politie 447 voorwerpen waarvan wordt vermoed dat deze niet van hem zijn. Van 87 voorwerpen zijn foto’s op de website van de politie geplaatst. Ze zijn sinds gisteren te bekijken. Het gaat bijvoorbeeld om mobiele telefoons, een sleutelbos en sieraden als een bedelarmband en een broche. Maar ook haarlokken van vermoedelijk drie verschillende personen en nagels werden bij S. thuis gevonden.

Patrick S. werd in juli tot levenslang veroordeeld voor de moord op de 21-jarige Farida Zargar en de 43-jarige Nanda Kerklaan. S. is tegen het vonnis in beroep gegaan bij het gerechtshof in Den Haag.

S. werd in oktober 2011 aangehouden na een straatroof. Daarna werden in zijn woning spullen van de sinds 2010 vermiste Farida Zargar gevonden, zoals haar paspoort. Verder onderzoek leidde tot de vondst van het lichaam van Zargar in het Mallebos bij Spijkenisse. Ook rees het vermoeden dat S. verantwoordelijk was voor de dood van Nanda Kerklaan in 2010 en de poging tot moord op een Poolse man.

S. zou tegen een informant van de politie, van wie hij dacht dat het een medegedetineerde was, hebben gezegd dat hij vijf moorden heeft gepleegd. Of de moorden op Zargar en Kerklaan, waarvoor hij in juli is veroordeeld, hierbij zijn inbegrepen, is onduidelijk. Ook weet het Openbaar Ministerie niet of de verklaring op waarheid berust. S. heeft niet meer over deze opmerking willen praten.

„Maar de kans is groot dat de gevonden spullen afkomstig zijn van misdrijven, want er zijn in zijn kamer ook spullen van Farida Zargar gevonden”, aldus een woordvoerder van het OM.

De afgelopen maanden heeft een team van rechercheurs geprobeerd te achterhalen waar de gevonden spullen vandaan komen. Zo zijn alle politiesystemen bekeken en is alles op DNA onderzocht. Ook zijn spullen getoond aan familieleden van vermiste personen en worden opkopers van tweedehands spullen benaderd. Dit heeft nog niet tot resultaat geleid.