HP/De Tijd

Weekblad HP/De Tijd werd vorig jaar een maandblad. Het was de enige manier om te overleven, zegt hoofdredacteur Daan Dijksman. „Het weekblad liep op zijn laatste benen. Het werd gemaakt met een veel te grote redactie. Het lek is zo goed als gedicht.” HP/De Tijd, los van de site, heeft nu een rompredactie. „Dat wil zeggen: ik, een grafisch vormgever en een eindredacteur. That’s it. De rest doen we zo freelance mogelijk. Wij lopen voorop in lean & mean. Ik geloof dat de omslag naar een maandblad is gelukt. Het gaat goed. Redelijk. Advertentioneel gaat het heel slecht. Maar dat is overal zo.”

Zakt HP/De Tijd met zo weinig mogelijkheden niet door een bestaansminimum? „Ik hoop niet dat je dat aan het blad kan zien. Dat kan alleen de consument beoordelen.” Welke doelstelling heeft Dijksman meegekregen van Audax? „HP/De Tijd is de persoonlijke passie van Jacques de Leeuw, grootaandeelhouder van Audax. Hij is inmiddels tachtig, maar bemoeit zich nog regelmatig met de inhoud. Ons doel is overleven – op papier, op andere platformen. Redden wat er te redden valt. Wij konden niet doorgaan met een miljoenenverlies. Nu lijden we een bescheiden verliesje. Een list verzinnen en tijd winnen. Het honderdjarig bestaan van de Haagsche Post, januari volgend jaar, gaan we zeker halen.”