Fabelachtige falsetto’s

Gaan // Musical Jersey Boys Gezien: 22 september, Beatrix-theater, Utrecht. Tickets: musicals.nl

Tientallen hits hadden de Four Seasons in de jaren zestig en zeventig – iedereen zingt ze nog makkelijk mee en toch weet lang niet iedereen meer wie ze waren. Dat is de verrassing van de aan hen gewijde musical Jersey Boys. Al enkele jaren is de productie een geheid kassucces in New York en Londen. En nu heeft Joop van den Ende Theaterproducties een Nederlandse versie in Utrecht neergezet. De songs klinken ook hier als vanouds. Tim Driesen benadert de fabelachtige falsetto’s van de oorspronkelijke leadzanger Frankie Valli. En in de speelscènes excelleert René van Kooten als de bink Tommy DeVito die zichzelf graag als de baas van de groep zag. Ook productioneel en qua enscenering staat deze voorstelling op internationaal peil.

    • Henk van Gelder