Eén tweet, 222.800 volgers

None

Apple CEO Tim Cook verraste iedereen vrijdag met het aanmaken van een Twitter-account. Tot op heden tweette de opvolger van Steve Jobs – afgezien van een geretweet bericht van talkshowhost Conan O’Brian – slechts eenmaal: „Vandaag Apple-winkels in Palo Alto bezocht. Het zien van zoveel blije klanten herinnert ons aan de reden waarom we dit doen.” Die ene tweet leverde de Apple-baas al meer dan 222.800 volgers op.

Waarom duurde het zo lang voordat Cook actief werd op Twitter, vroegen veel gebruikers zich hardop af. Cook is ze nog steeds een antwoord verschuldigd, maar de lancering van de nieuwe iPhone 5S afgelopen vrijdag zal er wel iets mee te maken hebben. Cook laat niet het achterste van zijn tong zien op Twitter, maar uit de accounts die hij volgt valt op te maken dat hij een fan is van de band Kings of Leon, komiek Jimmy Fallon, journalist Anderson Cooper en het basketbalteam van Duke University.