Opinie

    • Ik

Collecte

Ik loop, rond etenstijd, met mijn collectebus door een rustige wijk in Utrecht-Oost. Veel aardige mensen die bijna allemaal hun portemonnee halen, op zoek naar kleingeld voor de Nierstichting. De volgende deur waar ik aanbel. Een man van een jaar of 30, iPhone aan zijn oor, doet open, kijkt mij blij aan en zegt: „Dat

Ik loop, rond etenstijd, met mijn collectebus door een rustige wijk in Utrecht-Oost. Veel aardige mensen die bijna allemaal hun portemonnee halen, op zoek naar kleingeld voor de Nierstichting.

De volgende deur waar ik aanbel. Een man van een jaar of 30, iPhone aan zijn oor, doet open, kijkt mij blij aan en zegt: „Dat is snel!” Hij grist twee briefjes van 10 euro uit zijn broekzak en wil die aan mij geven. Dan ziet hij de collectebus: „Oh, ik dacht dat u de pizza’s kwam bezorgen.”

Cecile Raat

    • Ik