BatDad-compilatie gaat viral in paar dagen - al 5 miljoen hits

De compilatie met zijn beste ‘BatDad’-momenten staat nog maar een paar dagen online, maar ze is al meer dan vijf miljoen keer bekeken. Blake Wilson, die voor zijn kinderen sinds een paar weken een soort huis-tuin-en-keuken-Dark Knight speelt, kan zijn lol op: hij heeft nu zesduizend volgers op Twitter, maar daar komen er vast meer bij.

BatDad in een Vinefilmpje.

De compilatie met zijn beste ‘BatDad’-momenten staat nog maar een paar dagen online, maar ze is al meer dan vijf miljoen keer bekeken. Blake Wilson, die voor zijn kinderen sinds een paar weken een soort huis-tuin-en-keuken-Dark Knight speelt, kan zijn lol op: hij heeft nu zesduizend volgers op Twitter, maar daar komen er vast meer bij.

Tot nu toe viel het met de populariteit van Vine zeker niet tegen en daar heeft Blake Wilson zeker aan bijgedragen. De vader van vier kinderen gebruikt Vine en de korte video’s die je ermee kan maken in optima forma. Sinds hij 4 september begon met het plaatsen van de filmpjes is BatDad op Vine een hit.

https://twitter.com/BatDadVine/status/382542035766751232

Wilson filmt zichzelf in de ultrakorte filmpjes met een Batmanmasker op terwijl hij op serieuze en dreigende toon zijn kinderen waarschuwt voor alledaagse zaken zoals niet knoeien, eten met dichte mond en niet snoepen voor het eten. Het effect is soms grappig en soms vertederend, niet in de laatste plaats omdat zijn allerschattigste kinderen het spelletje lekker meespelen.

De enige die het af en toe misschien wat zat is, is zijn vrouw wellicht:

Tegen Buzzfeed vertelde Wilson hoe het allemaal begon. Hij kwam het masker tegen toen hij met zijn vrouw wat inkopen aan het doen was voor een kinderfeestje. In de auto zette hij het masker op:

“De eerste Vine maakte ik met dat masker op in de minivan en ik vond het zo grappig dat ik ze ben blijven maken. Toen kreeg ik heel veel enthousiaste reacties van ouders. Mijn vrouw en kinderen vinden het hilarisch, afhankelijk van hun humeur.”

    • Anouk Eigenraam