‘Willem-Alexander naar Rusland - inclusief bezoek aan Poetin’

Koning Willem-Alexander vorige week bij de opening van het Paleis van Justitie in Amsterdam. Foto ANP / Koen van Weel

Koning Willem-Alexander brengt in november een bezoek aan Rusland, zo melden bronnen aan Novum Nieuws en de NOS.

Waarschijnlijk vertrekt hij op 9 november, maar dat staat nog niet helemaal vast. De koning brengt het bezoek ter afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar. Op het programma zou onder meer een ontmoeting staan met president Poetin.

Dit jaar is het bilaterale Nederland-Ruslandjaar. Het programma moet de langdurige samenwerking tussen Nederland en Rusland bevorderen. Ook wil Nederland bijdragen aan Russische inspanningen ter hervorming van economie en maatschappij.

In april was de officiële opening van het Nederland-Ruslandjaar in aanwezigheid van Poetin en toenmalig koningin Beatrix. Bij alle onderdelen van het bezoek van Poetin vonden acties plaats. Amnesty International voerde actie tegen het “repressieve regime” en homobeweging COC demonstreerde tegen de anti-homowet die “homopropaganda” strafbaar stelt.

    • Marije Willems