Wie steunt nou wie in Syrië? De BBC poogt het in drie minuten uit te leggen

De Britse komiek Dom Joly en voormalig Midden-Oosten correspondent Owen Bennett Jones doen voor de BBC een poging om binnen drie minuten uit te leggen hoe het nou eigenlijk zit in Syrië: welke landen steunen Assad, Al-Qaeda, of de rebellen?

Joly groeide op in Libanon en reist geregeld naar het Midden-Oosten en Jones is inmiddels Midden-Oosten expert. Ze gaven zich drie minuten om de politieke situatie rond Syrië in kaart te brengen. Wat is de positie van landen als de VS, Rusland, Iran, Turkije, Israël, Qatar. En nog belangrijker: waarom is dat?

De video verheldert de situatie enigszins, maar laat daarnaast ook zien hoe complex de politieke verhoudingen zijn, en dat ietsjes meer tijd dan drie minuten wellicht geen overbodige luxe was geweest.

    • Annemarie Coevert