Vettel steviger aan kop na simpele zege in Singapore

Sebastian Vettel heeft gisteren in de Formule 1 de Grote Prijs van Singapore gewonnen. De Duitse coureur was net als twee weken geleden in Monza een klasse apart. De van poleposition gestarte Vettel had op de meet ruim 32 seconden voorsprong op zijn Spaanse concurrent Fernando Alonso van Ferrari. Diens toekomstige ploeggenoot bij de Italiaanse renstal, de nu nog voor Lotus rijdende Fin Kimi Räikkönen, finishte als derde.

Door zijn overwinning in Singapore, zijn zevende van dit seizoen, breidde Vettel zijn toch al riante voorsprong in het WK-klassement verder uit. Met nog zes races te gaan gaat de regerend wereldkampioen met 247 punten comfortabel aan de leiding. Alonso volgt op 187 punten, de Brit Lewis Hamilton (151 punten) staat derde.

In Singapore moest de safetycar halverwege de race op de baan komen, nadat Daniel Ricciardo stil was komen te staan. Het grootste deel van de coureurs besloot van de ontstane situatie gebruik te maken door de pitsstraat op te zoeken. Koploper Vettel deed dat niet en kon daardoor snel afstand nemen van de rest van het veld. Toen zijn voorsprong tot een halve minuut was opgelopen, besloot Vettel alsnog tot een pitsstop. Onbedreigd reed de coureur van Red Bull vervolgens naar de 33ste zege uit zijn carrière.

Achter Vettel besloot Alonso, die als zevende was gestart, een knappe inhaalrace met de tweede plaats. Ook de opmars van Räikkönen tijdens de race – van de dertiende naar de derde plaats in het deelnemersveld – mocht er zijn. (Novum)