Veroordeelde moordenaar Patrick S. pleegde mogelijk meer misdrijven

Sieraden die in het onderzoek rond Patrick S. zijn gevonden, worden getoond tijdens de persconferentie op het hoofdbureau. Foto ANP/Sander Koning

Het onderzoek naar de tot levenslang veroordeelde moordenaar Patrick S. krijgt een doorstart. De politie bekijkt of hij mogelijk betrokken is bij andere misdrijven of vermissingen, zo meldt de politie vanmiddag. De man werd onder meer veroordeeld wegens de moord op Farida Zargar en de dood van de 43-jarige Nanda Kerklaan.

Concrete aanwijzingen voor betrokkenheid bij meer moorden heeft de politie niet, zo meldt een woordvoerder:

“Het is meer een onderbuikgevoel. Hij heeft zelf eerder verteld vijf moorden te hebben gepleegd. Maar het is ook niet zomaar iemand die het zegt. Het zou grootspraak kunnen zijn.”

Na zijn aanhouding in oktober 2011 werden in zijn woningen spullen van de vrouw gevonden. Daarnaast nam de politie 447 objecten in beslag die niet van S. zijn. Het gaat onder meer om mobiele telefoons, sieraden en haarlokken.

Het biologische materiaal wordt momenteel onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). “Volgens een voorzichtige en niet geheel onderbouwde schatting is het materiaal afkomstig van drie personen.”

Hulp van publiek wordt ingeschakeld

Foto’s van een groot aantal in beslag genomen goederen zijn maandag online gezet. De politie roept de hulp van het publiek in om te achterhalen van wie de goederen waren of zijn en hoe S. eraan kwam.

Een team rechercheurs heeft de afgelopen maanden tevergeefs onderzoek gedaan naar de herkomst van de spullen. Zo zijn alle politiesystemen bekeken en is alles op dna onderzocht. Ook zijn spullen getoond aan familieleden van vermiste personen en worden opkopers van tweedehands spullen benaderd.

S. is in beroep gegaan tegen zijn levenslange veroordeling. (Novum)