Rapvuur met poprandje

None

Luisteren // Hiphop Chance The Rapper, Macklemore & Ryan Lewis 8 oktober, HMH, Amsterdam.

Chance The Rapper uit Chicago maakte vooralsnog de beste hiphopmixtape van 2013: een vindingrijke, creatieve plaat van een frisse, veelzijdige vocalist. Maar live, afgelopen woensdag in Amsterdam, vallen sterke nummers als ‘Pusha Man’ en ‘Everybody’s Something’ tegen. De soepele stemklanken van Chance verdrinken in de harde beats van zijn dj Oreo. Bij de keurige raps-met-een-poprefreintje van hoofdact Macklemore & Ryan Lewis uit Seattle gebeurt het omgekeerde. De rapper en producer winnen live juist aan intensiteit. Voorman Ben ‘Macklemore’ Haggerty rapt rustig, helder en vol vuur, betrekt het publiek steeds bij zijn optreden en houdt van het grote gebaar. Op herhaling dinsdag 8 oktober, wederom in de HMH in Amsterdam.

    • Saul van Stapele