‘Nederlander opgepakt in verband met aanslag Nairobi’

Een commando van het Keniaanse leger gaan de Westgate Mall binnen. Foto Reuters / Thomas Mukoya

Een 38-jarige Nederlander zou zijn opgepakt in verband met de aanslag op de Westgate Mall in Nairobi. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen. De man zou zijn opgepakt op het vliegveld van Nairobi. Volgens RTL Nieuws zou nu door het ministerie worden onderzocht of de man inderdaad van Nederlandse afkomst is.

Naar verluidt is onderstaand twitteraccount van Al Shabaab, dit account bevestigt de arrestatie van de 38-jarige Nederlander:

Twitter avatar HSM_PRESOFFICE2 EX HMS_PRESS2 mohamed hussein ahmed 38 y.o from holland was arrested by the kufaar! #westgate #AlShabaab

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in reactie tegenover nrc.nl dat het ministerie “niks kan zeggen” over de berichtgeving van RTL Nieuws.

Terreuraanslag winkelcentrum Nairobi

Sinds zaterdagmiddag is in de Westgate Mall in Nairobi een terreuraanval gaande. Tien tot vijftien gewapende mannen zijn zaterdag het winkelcentrum binnengegaan en hebben volgens de meest recente berichten tenminste 63 mensen gedood. Ook zouden er nog altijd mensen worden gegijzeld. In verband met de aanslag is het proces van het Internationale Strafhof tegen de Keniaanse vicepresident William Ruto met een week uitgesteld, zodat hij naar Kenia kan reizen om te helpen. De terreurorganisatie Al Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

    • Nando Kasteleijn