Ideale droommuziek die veert als een trampoline

Lang vormde de Amsterdamse producer en componist Perquisite met rapper Pete Philly een duo. Daarna kwamen soloproducties en filmsoundtracks, en was er zijn persoonlijke ontwikkeling van ‘beatcreator’ naar muzikant op (bas) gitaar en cello. Perquisite, na zijn cd Across (2011) ook gewend om met diverse vocalistes te werken, heeft in de op Curaçao geboren zangeres Kris Berry een vocale troef gevonden. Zij imponeerde vorig jaar met de cd Marbles: een zwoel nostalgische melange van onbezorgde melodietjes met overzeese invloeden en poëtische teksten. Soms zong Berry zich de jazz in, dan weer leunde ze tegen folky soul. Het gezamenlijke album Lovestruck Puzzles biedt ideale droommuziek, soepel verend als een trampoline, gedachten vervoerend naar andere plekken. De producer heeft voor Berry’s luchtige, maar zwoele stem en haar verlangende teksten een perfecte omlijsting gevonden. Verfijnd maar ook spannend, met meer muzikale effecten dan Berry in haar eigen muziek gewend is. Kleine liedjes aan de piano zijn in de huisstudio van Perquisite glanzend uitvergroot. Rijk gestapeld met blazers, zoals in Warm en Keep on Running. Maar ook klein en puur in Worried, met enkel gitaar en cello, waardoor de weemoedige tekst de nadruk krijgt.

Amanda Kuyper

    • Amanda Kuyper