Gekke families die je kunt uitlachen

Zien Docusoap

De leukste families van Nederland SBS 6, 18.30-19.00u.

De leukste families? Leuk zijn die families helemaal niet in deze dagelijkse docusoap van SBS 6. Het gaat hier om gekke families, die je kunt uitlachen. Een vet ironische commentaarstem geeft aan wanneer.

Drie families in de eerste aflevering: een moeder met negen kinderen beschouwt het gezinsleven als een militaire operatie. Een adellijk gezin heeft een bed and breakfast in het kasteel. De gekste is Leidse Bep, want die is medium. Zij ‘lult met de Bovenwereld’. Verder rookt ze en praat ze met een rauwe stem. Afslanktip van Bep: „Je kan beter je bek dichtnaaien. Val je sneller af.” Beps man timmert doodskisten. Alvast voor als Bep heel slecht nieuws doorkrijgt uit de Bovenwereld. Van die kisten krijgen we helaas niets te zien.

Dat kan beter, SBS. Er moeten geschiktere gezinnen te vinden zijn: families met een kind met een waterhoofd. Families met een heel kleine vader. Families met een hond met vlooien. Families die hun konijn opeten (kerstspecial). Families met een vader die damesondergoed draagt. Families met een dochter die haar vader misbruikt. Infraroodbeelden van een vaag bewegende deken. Net als Bart en Sabine in Big Brother.

Wilfred Takken