Emmy voor Breaking Bad

TV-serie Breaking Bad was vannacht een van de winnaars van de Primetime Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen. De misdaadserie won in de categorieën ‘drama series’ en ‘beste vrouwelijke bijrol’ (Anna Gunn). De serie over een scheikundeleraar die drugsdealer wordt, beleeft zondag in de VS zijn grote finale.

Bijzonder was de regieprijs voor House of Cards van online videodienst Netflix: voor het eerst dat een tv-serie werd bekroond die niet op tv te zien is. Voor de vierde keer op rij kreeg Modern Family de Emmy voor comedy. HBO was de grote winnaar: zeven van de 26 Emmy’s waren voor programma’s van de betaalzender. Behind the Candelabra won drie Emmy’s, waaronder een voor Michael Douglas, die de homoseksuele pianist Liberace speelt. De film was in de VS alleen op tv te zien.

Andere bekroonde acteurs: Jeff Daniels (Newsroom), Claire Danes (Homeland), Jim Parsons (The Big Bang Theory), Julia Louis-Dreyfus (Veep) en Laura Linney (The Big C).