Elf bewoners geëxplodeerde flat mogen nog niet naar huis

Elf bewoners van het appartementencomplex in Den Haag waar gisteren een gasexplosie plaatsvond, kunnen nog niet terug naar huis. “Op de vierde en vijfde etage is een glazen gevel weggeslagen, dus daar is het niet veilig”, laat een woordvoerder van woningcorporatie Staedion vandaag aan persbureau Novum weten.

De brandweer onderzocht gisteren de bovenste etage van het appartentencomplex in de Genemuidenstraat na de gasexplosie. De voor- en achtergevel van het appartement werden door de explosie uit het pand geslagen. Ook andere woningen in het complex hebben schade. Foto ANP / GinoPress

Elf bewoners van het appartementencomplex in Den Haag waar gisteren een gasexplosie plaatsvond, kunnen nog niet terug naar huis. “Op de vierde en vijfde etage is een glazen gevel weggeslagen, dus daar is het niet veilig”, laat een woordvoerder van woningcorporatie Staedion vandaag aan persbureau Novum weten.

Twitter avatar staedion Staedion Update explosie Genemuidenstraat: elf bewoners nog niet naar huis. Overige bewoners wel. http://t.co/XlyNTVgq90

De elf bewoners moeten een paar dagen wachten tot de schade is hersteld. Dat hebben ze vanmiddag te horen gekregen op een informatiebijeenkomst die was georganiseerd door Staedion. Zij krijgen onderdak aangeboden in een woon-zorgcentrum. Staedion schrijft op de eigen website dat de politie nog bekijkt “of het voor hen mogelijk is om vanavond in hun woning persoonlijke spullen op te halen. Als blijkt dat dit niet kan, dan wordt voor vervangende kleding en goederen gezorgd”.

De overige bewoners van het complex aan de Genemuidenstraat kunnen vanavond wel terug naar hun huis. Die worden vandaag om 18.00 uur naar hun huizen teruggebracht. In totaal moesten 54 bewoners het appartementencomplex gisteren verlaten. Zij konden overnachten in een hotel. Vanavond is er volgens Staedion een diner georganiseerd “om het leed enigszins te verzachten”.

Man kwam om het leven bij explosie

Bij de gasexplosie gistermiddag rond 16.15 uur in de flat kwam een man om het leven. Enkele mensen liepen kleine snijwonden op door rondvliegende glassplinters. De uitslaande brand was na ruim een uur onder controle. De voor- en achtergevel van de woning waar de explosie plaatsvond, werden uit het pand geslagen en het complex moest worden ontruimd. De woningcorporatie voert reparatiewerkzaamheden aan het complex uit.

De politie onderzoekt in samenwerking met de brandweer wat de oorzaak van de explosie is.

De locatie van de flat:


    • Anouk van Kampen