City sterker dan United, Napoli verslaat AC Milan

AS Roma blijft koploper in de Italiaanse Serie A

Manchester City heeft gisteren in de Engelse premier league de derby tegen Manchester United gewonnen met 4-1. Sergio Agüero (2x), Yaya Touré en Samir Nasri kwamen tot scoren voor de thuisploeg, die nu met tien punten gedeeld tweede is. Manchester United moest Robin van Persie missen vanwege een blessure. De ploeg van de aanvoerder van het Nederlands elftal blijft staan op zeven punten.

Tottenham Hotspur won met 1-0 bij Cardiff City en gaat samen met aartsrivaal Arsenal aan kop van de Engelse competitie, met twaalf punten. Paulinho scoorde in de 93ste minuut met een subtiele hakbal het enige doelpunt van de wedstrijd voor de Spurs.

Sunderland nam afscheid van trainer Paolo Di Canio. De Italiaan wist de club vorig seizoen te behoeden voor degradatie. Dit seizoen verloor Sunderland tot dusver vier van de vijf duels. De ploeg ging zaterdag met 3-0 onderuit bij West Bromwich Albion.

Het aantreden van de flamboyante oud-voetballer in maart deed meteen veel stof opwaaien. Vicevoorzitter David Miliband, tevens politicus van de Labour-partij, vertrok onmiddellijk na de komst van Di Canio wegens diens ‘politieke uitspraken’. De Italiaan heeft meerdere malen te kennen gegeven sympathie te hebben voor het fascisme. Di Canio trainde eerder Swindon Town op het derde niveau in Engeland. Als speler was hij actief voor onder meer West Ham United, Juventus en Lazio Roma.

In de Italiaanse Serie A heeft Napoli gisteren de tweede plek veroverd. Door doelpunten van Gonzalo Higuain en Miguel Britos versloegen de Napolitanen AC Milan in San Siro met 2-1. Mario Balotelli miste voor de eerste keer in zijn carrière een strafschop, maar scoorde in blessuretijd toch nog voor de AC Milan. De Italiaanse spits had voor het duel met Napoli al zijn 21 strafschoppen in officiële wedstrijden benut.

Door de late goal van Balotelli nam Napoli niet de koppositie over van AS Roma. Het doelpunt zorgde ervoor dat de ploeg van Kevin Strootman een iets beter doelsaldo heeft. De Nederlandse international won met AS Roma de derby tegen stadgenoot Lazio met 2-0. Federico Balzaretti en Adem Ljajic maakten de treffers voor de thuisclub. Stootman kreeg in de 75ste minuut een gele kaart.(Novum)