Bartoli ontroert in ‘Stabat Mater’

None

Al jaren stoft mezzo Cecilia Bartoli vergeten repertoire af: Vivaldi, Haydn, Salieri, aria’s van castraten en de 19de-eeuwse zangeres Maria Malibran. Vorig jaar kwam ze met het album Mission: wereldse muziek van Agostini Steffani (1654-1728). Hij was componist, maar ook diplomaat, spion en missionaris in Noord-Duitsland, waar hij de protestanten probeerde te bekeren.

Bartoli’s nieuwe cd brengt opnieuw Steffani: het Stabat Mater, zijn prachtlievende laatste werk, en eerste opnamen van zes andere religieuze stukken. Samen is het bijna al zijn kerkmuziek. In het roerende, intense en expressieve Stabat Mater ontbreken Bartoli’s befaamde coloraturen. Ze klinken wel rijkelijk in Non plus ligate.

Bartoli wordt omringd door zeven andere voortreffelijke zangers, het koor van de Zwitserse omroep en de musici van I Barocchisti van dirigent Diego Fasolis.

Kasper Jansen

    • Kasper Jansen