ADO wil geld gemeente voor afgelasting duel

ADO Den Haag gaat de schade van de afgelasting tegen Vitesse verhalen op de gemeente.

De club bereidt een schadeclaim van tussen de honderd- en tweehonderdduizend euro voor, zei algemeen directeur Piet Jansen tegen Omroep West. Het eredivisieduel werd vorige week afgelast omdat het speelveld in Den Haag door wateroverlast onbespeelbaar was.

In het ADO-stadion is dit jaar een nieuw afwateringssysteem geïnstalleerd. Dat werkte vorige week niet naar behoren. „De gemeente is verantwoordelijk voor het veld, dus de gemeente krijgt de rekening”, zegt Jansen. „Als wij door toedoen van de verhuurder financiële schade lijden, moet ik die schade wel verhalen.”

De aanklager betaald voetbal van de KNVB startte een vooronderzoek naar de gebeurtenissen. ADO Den Haag moet in Zeist komen uitleggen welke maatregelen zijn genomen om het veld speelklaar te krijgen. Als de voetbalbond tot de conclusie komt dat ADO in gebreke is gebleven, kan een forse boete volgen.

Volgens Jansen zorgde de nasleep van de afgelasting voor aanzienlijk minder publiek bij het thuisduel van zaterdag tegen NEC (1-1). „Veel mensen willen niet opnieuw voor niets een kaartje kopen.”

Voor het WK hockey in 2014 dat gespeeld wordt in het ADO-stadion is er een speciale veldconstructie neergelegd. Onder de gewone grasmat ligt het betonnen fundament voor het kunstgras van het hockeyveld. (Novum)