Een dampende Goal van het Weekend met Braziliaanse apotheose

Eerlijk? Oké, tot nu toe hield het dit seizoen nog niet écht over Goal van het Weekend-edities die bol stonden van de mijn-mond-valt-ervan-open-goals. Maar dit weekend was er eindelijk weer eentje van 18 karaat.

Eerlijk? Oké, tot nu toe hield het dit seizoen nog niet écht over qua Goal van het Weekend-edities die bol stonden van de mijn-mond-valt-ervan-open-goals. Maar dit weekend was er eindelijk weer eentje van 18 karaat.

3. Siraj Nasser (Hapoel Beer Sheva)

Het was smullen geblazen voor de liefhebber van de vrije trap. Leighton Baines (Everton) kreeg het voor elkaar om er twee stuks (één en twee) van in de kruising te krullen. Wayne Rooney (Man Utd) onderstreepte zijn uitstekende vorm met een dito free kick. Dat effect aan zo’n bal, heel fraai. Maar de bal eens even lekker compromisloos in het dak van het doel jassen…

2. Maxi Rodríguez (Newell’s Old Boys)

Hij was 21 toen hij het Argentijnse Rosario verliet voor Europa. Via Espanyol en Atletico Madrid kwam hij in het kille Liverpool terecht. Hè bah, die regen en die industrie. Na tien jaar van huis keerde Maxi Rodríguez vorig jaar terug naar Rosario, terug naar Newell’s Old Boys. Een club die Argentijnse iconen afleverde als Jorge Valdano, Gabriel Batistuta en ja, ook Lionel Messi. En in de geest van laatstgenoemde, peuterde Maxi er dit weekend de volgende goal uit:
http://youtu.be/0sxOlfksjNQ

1. Nílton (Cruzeiro)

Verder was er dit weekend een heerlijk afgemaakte solo uit Canada en deed natuurlijk Cristiano Ronaldo van zich spreken. Maar dan: hallo Nílton Ferreira Júnior! Fijn dat je even tijd had dit weekend, want hier worden we vrolijk van op maandagochtend. Nílton, een verdedigend ingestelde middenvelder nota bene, ‘deed’ een Bebeto uit het prima jaar 1989. Waarom makkelijk scoren, als je jezelf ook op capoeira-achtige wijze kunt katapulteren en de bal terloops met je hiel uit de lucht kunt plukken teneinde de doelman verbijsterd achter te laten?

http://youtu.be/5bcqthINko4