Zeker 78 doden bij dubbele zelfmoordaanslag op kerk Pakistan

Een overlevende van de aanslag op een kerk in Peshawar rouwt om de dood van zijn broer. Foto Reuters / Fayaz Aziz

Twee zelfmoordterroristen hebben vandaag een kerk in de Pakistaanse stad Peshawar aangevallen. Ze namen met twee bommen zeker 78mensen mee de dood in, onder wie 34 vrouwen en zeven kinderen. Dat meldt de Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken, schrijft Reuters.

AP spreekt van nog eens 110 gewonden. Het is de dodelijkste aanval op de christelijke minderheid in het land ooit. De terroristen sloegen kort na elkaar toe toen gelovigen na de mis de kerk verlieten. Er waren zeshonderd mensen in de kerk toen de bom ontplofte.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar radicale opstandelingen in het noordwesten van Pakistan hebben het vaker gemunt op de christelijke minderheid. Ook andere, gematigder islamitische bevolkingsgroepen vormen vaak een doelwit omdat ze door dit soort extremistische groeperingen als afvalligen worden gezien. De aanslag van vandaag is de ergste ooit tegen de christelijke minderheid in het land.

    • Anouk van Kampen