Omega Pharma prolongeert wereldtitel ploegentijdrit

Omega Pharma-Quick-Step heeft zondag zijn wereldtitel geprolongeerd in de ploegentijdrit voor merkenteams. De Belgische formatie finishte in Florence na 1.04,16 uur en was 88 honderdsten sneller dan Orica-Greenedge. Het Nederlandse Belkin werd twaalfde.

Omega Pharma-Quick-Step heeft zondag met Niki Terpstra zijn wereldtitel geprolongeerd in de ploegentijdrit voor merkenteams. De Belgische formatie finishte in Florence na 1.04,16 uur en was daarmee 88 honderdsten sneller dan Orica-Greenedge. Team Sky van Chris Froome werd in 1.04,39 derde. Het Nederlandse Belkin bleef steken op de twaalfde plek.

Peter Velits, Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Tony Martin en Kristof Vandewalle reden samen met Terpstra naar de wereldtitel. BMC en Radioshack maakten de top vijf vol. Bij Orica reed de Noord-Hollander Jens Mouris mee.

Belkin had 2.49 minuten meer nodig dan Omega Pharma. Argos-Shimano was op plek zestien de volgende Nederlandse ploeg. Het Rabobank Development Team (19), Cyclingteam de Rijke (30) en Cyclingteam Jo Piels (34) speelden geen rol van betekenis in Italië. (Novum)