Sociaal akkoord ook voor Kamp niet heilig

Henk Kamp van Economische Zaken.
Henk Kamp van Economische Zaken. Foto ANP / Martijn Beekman

Ook minister van Economische Zaken Henk Kamp sluit het openbreken van het sociaal akkoord niet uit. In het televisieprogramma Buitenhof zei hij vandaag dat het akkoord voor hem niet heilig is. VVD-fractieleider Halbe Zijlstra zei gisteren in De Telegraaf al aanpassingen niet uit te sluiten.

Kamp is het eens met Zijlstra, zei hij vandaag in het discussieprogramma. Hij vindt net als de fractieleider dat aanpassingen mogelijk moeten zijn om steun van de oppositie te krijgen. “Als je iets heilig verklaart, krijg je nooit steun.”

In het sociaal akkoord is onder meer met werkgevers en werknemers afgesproken de WW-duur in te korten en het ontslagrecht aan te passen. Die hervormingen kunnen echter alleen worden doorgevoerd met steun van oppositiepartijen in de senaat, door het ontbreken van een meerderheid van VVD en PvdA in de Eerste Kamer.

PvdA-leider Diederik Samsom zei gisteren in een reactie dat zijn partij ervan uitgaat dat het sociaal akkoord het fundament blijft voor hervormingen. (Novum)

Bekijk hier de hele uitzending van Buitenhof:
Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.