Sebastian Vettel wint GP van Singapore, breidt voorsprong uit

Sebastian Vettel (rechts) aan de leiding in de GP van Singapore.
Sebastian Vettel (rechts) aan de leiding in de GP van Singapore. Foto AFP/ Roslan Rahman

De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) heeft vandaag de Formule 1-GP van Singapore gewonnen. De huidige leider in het kampioenschap startte vanaf pole position en stond die positie de hele race niet meer af. Hij breidde zijn voorsprong in het klassement nog verder uit.

Vettel was net als twee weken geleden in Monza een klasse apart. Hij had op de meet zo’n 32 seconden voorsprong op Fernando Alonso van Ferrari. Diens toekomstige ploeggenoot Kimi Räikkönen, momenteel rijdend voor Lotus, werd derde.

Vettel neemt afstand na safety car

Halverwege de wedstrijd moest de safety car op de baan komen, nadat Daniel Ricciardo stil was komen te staan. Het overgrote deel van de coureurs besloot van de situatie gebruik te maken en de pitstraat op te zoeken. Vettel, de leider in de wedstrijd, deed dat niet en kon daardoor na het verlaten van de safety car razendsnel afstand nemen van de rest van het veld.

Toen zijn voorsprong tot een halve minuut was opgelopen, besloot Vettel alsnog naar binnen te gaan. Onbedreigd reed de coureur van Red Bull vervolgens naar zijn zevende seizoenszege en de 33e van zijn carrière.

Alonso knap tweede

Achter Vettel besloot Alonso een knappe inhaalrace op de tweede plaats. De Spanjaard was als zevende gestart. Ook de opmars van Räikkönen van plek dertien naar plek drie mocht er zijn. Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton eindigden respectievelijk als vierde en vijfde. De Nederlander Giedo van der Garde, als twintigste vertrokken, werd zestiende.

De titelhouder verzamelde tot nu toe 247 punten, zestig meer dan achtervolger Alonso. (Novum)