Reisadvies naar Egyptische vakantiebestemmingen onveranderd

Een resort in Makadi aan de Rode Zee. Foto ANP/ Evert-Jan Daniels

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt nog steeds alle alle niet-essentiële reizen naar de Egyptische vakantiegebieden aan de Rode Zee en de Golf van Akaba.

Vanwege de grote onrust in het land na de afzetting van oud-president Mohammed Morsi begin juli, raadt het ministerie sinds half augustus af naar de vakantiegebieden te gaan. Voor de andere delen van Egypte gold er toen al een negatief reisadvies.

Ondanks het negatieve reisadvies voor de resorts, maakte Neckermann vorige week bekend vanaf 17 oktober weer naar populaire kustbestemmingen in Egypte te vliegen in samenwerking met Transavia.

Update: gisteren meldden wij, net als enkele andere media, dat het reisadvies voor de resorts zou zijn versoepeld. Dit blijkt onjuist te zijn. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelt aan nrc.nl dat alleen de tijden van de avondklok zijn aangepast in de laatste update. Hij kan nog niet zeggen of er binnenkort alsnog een versoepeling voor de gebieden volgt. Onze excuses.

    • Frank Huiskamp