Dode en gewonden bij explosie appartementencomplex Den Haag

De brandweer onderzoekt de bovenste etage van een appartentencomplex in de Genemuidenstraat na een gasexplosie. De voor- en achtergevel van het appartement zijn door de explosie uit het pand geslagen. Foto ANP / Ginopress

Bij een explosie in een appartementencomplex in Den Haag is iemand om het leven gekomen. Dat meldt de brandweer aan persdienst Novum. Ook raakten enkele mensen gewond.

Het aantal gewonden zal niet in de tientallen lopen, meldt een woordvoerder van de brandweerder aan nrc.nl. “Die zijn waarschijnlijk op één hand te tellen”. Mogelijk is iemand door de explosie de flat uitgeblazen en te water geraakt. Brandweerlieden zoeken in het water achter de flat.

Tientallen bewoners opgevangen in stadsdeelkantoor

De brand die in het complex aan de Genemuidenstraat vervolgens uitbrak, is inmiddels geblust. De voor - en achtergevel van de betreffende woning zijn uit het pand geslagen. Het complex met zo’n zestig woningen werd daarop ontruimd. Ongeveer 65 bewoners worden opgevangen in stadsdeelkantoor. Enkele mensen liepen kleine snijwonden op door rondvliegende glassplinters.

De ontploffing vond rond 16.15 uur plaats. De uitslaande brand was ruim een uur later onder controle. Of het overleden slachtoffer in het geëxplodeerde appartement woonde is onduidelijk. Ook andere appartementen hebben schade. Nu de brand is geblust, gaat de brandweer de stabiliteit van het gebouw onderzoeken.

Twitter avatar TimSenden Tim Senden Uitslaande brand dreigt over te slaan op andere appartementen. http://t.co/rJyI3uYPlm
Twitter avatar johnvandertol John van der Tol De explosie in de Genemuidenstraat in Den Haag is op een kilometer afstand gehoord en gevoeld #grip1 #denhaag
Twitter avatar DenHaagFM Den Haag FM Nog een foto van de evacuatie van bewoners van het getroffen complex aan de #genemuidenstraat http://t.co/fp7odDD8Nh


Grotere kaart weergeven

    • Frank Huiskamp