Feyenoord nipt langs Utrecht dankzij Vilhena

Foto ANP/ Robin van Lonkhuijsen

Feyenoord heeft zondag zijn derde thuiszege van het seizoen geboekt. De Rotterdammers waren in de eigen Kuip met 1-0 te sterk voor FC Utrecht. Tonny Vilhena kroonde zich met een doelpunt tien minuten voor rust tot matchwinner.

Feyenoord passeert door de zege Utrecht op de ranglijst. Het elftal van Ronald Koeman staat met tien punten uit zeven duels achtste. De domstedelingen volgen op de dertiende plaats.

Utrecht was in de beginfase het dichtst bij een doelpunt. Aanvoerder Jens Toornstra zag een fijn aangesneden vrije trap op de lat belanden. Zonder de gepasseerde Ruben Schaken nam Feyenoord daarna voorzichtig de overhand. Het leidde uiteindelijk in de 35e minuut tot de openingstreffer. Graziano Pellè legde met de borst klaar voor Vilhena, die vervolgens doelman Robbin Ruiter met een droge schuiver verschalkte.

Keepers onderscheiden zich

Na rust behoedde Feyenoord-goalie Erwin Mulder zijn ploeg voor een achterstand door Willem Jansen van scoren af te houden. Aan de andere kant onderscheidde ook collega Ruiter zich bij een inzet van Jordy Clasie.

In het vervolg van de wedstrijd vielen weinig hoogtepunten meer te noteren. Feyenoord beperkte zich vooral tot het verdedigen van de voorsprong, terwijl Utrecht wel aandrong, maar niet echt meer kansen kreeg op de gelijkmaker.

NAC boekt tweede zege van het seizoen

NAC Breda heeft zondag in eigen huis zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De Brabanders wonnen door goals van Danny Verbeek, Rydell Poepon en Elson Hooi met 3-0 van AZ. Vorige week boekte NAC bij Roda JC zijn eerste seizoenszege.

De Alkmaarders wisten er na hun gewonnen Europa Leaguewedstrijd tegen Maccabi Haifa (1-0) van donderdag geen goed resultaat uit te slepen. De ploeg van Gertjan Verbeek staat met tien punten negende. NAC klimt door de overwinning naar plek twaalf.

Koploper PEC krijgt klop van Vitesse

Eerder op de middag diende Vitesse koploper PEC Zwolle de tweede nederlaag op rij toe. De Arnhemmers waren in eigen stadion met 3-0 te sterk. Lucas Piazón was met twee treffers de grote man. Ploeggenoot Kelvin Leerdam maakte de 2-0.

Door het verlies in Arnhem raakt PEC later zondag de koppositie kwijt. Nummer twee PSV heeft aan een gelijkspel tegen Ajax genoeg om de Zwollenaren op doelsaldo voorbij te streven. Mochten de Eindhovenaren verliezen, dan is Ajax de nieuwe lijstaanvoerder.

De topper tussen PSV en Ajax is zojuist begonnen. (Novum)

Een uitgebreider verslag van Feyenoord-Utrecht volgt