Acht Ajaxsupporters aangehouden in Eindhoven

Fans van Ajax vieren de verovering van de landstitel op het Leidseplein in mei.
Fans van Ajax vieren de verovering van de landstitel op het Leidseplein in mei. Foto ANP / Remko de Waal

In het centrum van Eindhoven zijn vannacht acht Ajaxsupporters opgepakt vanwege ongeregeldheden. Ze maakten zich schuldig aan kleine overtredingen als vechtpartijtjes, laat een politiewoordvoerder weten.

De aanhangers van de Amsterdamse club zijn vandaag niet welkom bij de wedstrijd tegen PSV die in de Brabantse stad gespeeld wordt. Van burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel mogen de supporters de wedstrijd alleen bijwonen als ze per trein komen. Dat kan echter niet vanwege werkzaamheden. De boze supporters kondigden daarop aan uit protest massaal toch naar Eindhoven te gaan.

Volgens de woordvoerder bleef het gisteren rustig in de stad en kwam het niet tot grote confrontaties met aanhangers van PSV. “In een reguliere horecanacht hebben we ook aanhoudingen, dus we moeten het niet groter maken dan het is.” De opgepakte supporters mogen vandaag weer naar huis als de politie proces-verbaal opgemaakt heeft.

De politie zette gisteravond en -nacht voor de zekerheid onder meer de mobiele eenheid in rond het stadion van PSV. Ook in het centrum van de stad waren extra agenten op de been. Op wegen rond Eindhoven werden controles gehouden. Ook vandaag blijft de politie alert. (Novum)