Wachtkamer Waitingroom

Verbeek Broederij en Opfok, Zeewolde, juli 2012

Een kar met kratten bevat ongeveer 2.000 kuikens. Deze kuikens komen net uit de broedmachines, waar ze drie weken in hebben gezeten. De kuikens ondergaan vanaf hier het proces van seksen, ontsnavelen en vaccineren. Na zo’n twintig minuten rollen ze via een transportband weer in een krat, klaar voor transport naar het legkippenbedrijf.

Verbeek Broederij en Opfok, Zeewolde, July 2012

A stack of crates contains around 2,000 chicks. These chicks are fresh from the breeding machines in which they spent the last three weeks. From here the chicks are sorted by gender, their beaks are trimmed and they are vaccinated. Twenty minutes later they roll along another conveyor belt into another crate, ready to go to the chicken farm to start laying.