Prototype Prototype

Meyn, Amsterdam, mei 2102

De wensen van de consument voor de grootte en dikte van de kippenpoot verschillen over de wereld. Voor het grootschalig ‘produceren’ van deze verschillende kippenpoten heeft het bedrijf Meyn machines ontwikkeld. De Whole Leg Deboner (WLD) is een groot succes en ontdoet kippenpoten van het bot. Nadat de poot met de hand in een klemmetje is gezet, worden eerst de pezen losgetrokken. Een stalen plaatje schraapt vervolgens het vlees van het bot. Daarna wordt het bot uit het vlees gesneden. Botloos pootvlees is vooral populair in Azië en Zuid-Amerika. In Europa en Noord-Amerika gaat de voorkeur uit naar borstfilet.

Meyn, Amsterdam, May 2102

Consumers around the world like their chicken legs a particular size and shape. Meyn has produced special machines for the mass-producers who churn out these different chicken legs. The Whole Leg Deboner (WLD) is a huge success, completely removing the bone from the meat. The leg is placed by hand in a clamp, and the tendons are disconnected. Then a steel plate scrapes the meat from the bone. Finally the bone is cut out from the meat. Deboned meat is especially popular in Asia and South America. In Europe and North America people prefer filleted breast.