Oskar Kokoschka

Een selectie uit het cultuuraanbod

Oskar Kokoschka, Dubbelportret van Hans Mardersteig en Carl Georg Heise, (1919).

„Talent is gewoon niet genoeg. Waar het echt om gaat is hoe lang je je staande houdt.” Dat schreef de Oostenrijks-Tsjechische schilder Oskar Kokoschka (1886-1980). Vandaag opent in museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam de grote overzichtstentoonstelling Oskar Kokoschka - Mensen en beesten.

Museum Boijmans Van Beuningen kocht in 1950 als eerste Nederlandse museum een schilderij aan van Kokoschka, de ‘Mandril’ uit 1926. Het doek wordt nu omgeven door werken uit internationale collecties, onder andere uit het Moma in New York en de Tate in Londen. De expositie begint met Kokoschka’s vroegste portretten en sluit af met zijn laatste zelfportret (1971/1972).

Rotterdam , Museum Boijmans Van Beuningen. T/m 19 januari 2014. boijmans.nl