MKB steeds interessanter

„Ik geloof niet dat de verkiezingen zondag veel overhoop zullen halen. Duitsland blijft een sterke en gezonde economie. Maar er zijn ook risico’s. De vraag uit opkomende markten neemt af en de dollar zakt weg ten opzichte van de euro. Dat raakt de Duitse export. Goede reden voor beleggers om niet langer alleen op Duitse blue chips te mikken, de grote Duitse industriële concerns. Ik geloof dat juist de middelgrote en kleine Duitse bedrijven interessant worden, met name fabrikanten die onderdelen maken voor die grote industrieën. Daar is immers een hang naar verdere efficiëntie, robotisering en verduurzaming. Daar profiteren ook toeleveranciers uit andere landen van. Het Nederlandse Aalberts Industries, bijvoorbeeld. Dat heeft een heel sterke positie in Duitsland. Als me deze vraag anderhalf jaar geleden was gesteld had ik ook Imtech genoemd. Maar gelet op de specifieke problemen daar, met name ook in Duitsland, staat dat aandeel bij ons nog steeds op ‘verkopen’.”