Halffabrikaat Unfinished product

Verbeek Broederij en Opfok, Zeewolde, juli 2012

Verbeek Broederij en Opfok opende in 2011 een nieuwe broederij met een capaciteit van 30 miljoen eendagskuikens per jaar. Bij de bruine kip is het bij het fokken mogelijk om een visueel onderscheid te creëren tussen een hen en een haan. Een jonge hen is wit en een jonge haan is bruin. Dit onderscheid is voor een broederij voor legkippen belangrijk omdat een haan nu eenmaal geen eieren legt. Het selectieproces is nu minder gecompliceerd.

Verbeek Hatchery Holland, Zeewolde, July 2012

Verbeek Broederij en Opfok opened a new farm in 2011 capable of processing 30 million chicks a year. This breed was developed to be able to separate hens from roosters by colour. Young hens are white; young roosters are brown. It is vital for a poultry farm to be able to distinguish the two, since roosters do not lay eggs. This simplified selection process can be left to unskilled workers to do on a conveyor belt.