Er zíjn goedkopere aandelen

„De Duitse metamorfose van ‘zieke man van Europa’ tot onbetwiste leider komt door het succes van de op export gerichte economie. Dat leidt tot een groot handelsoverschot – met als keerzijde een spaaroverschot. Dat maakt dat Duitsers zelf vooral naar het buitenland kijken om hun spaargeld te beleggen. Dat betekent niet dat beleggers Duitsland als investeringsland moeten negeren. Duits vastgoed bijvoorbeeld is interessant. Want in tegenstelling tot elders zijn de vastgoedprijzen er al jaren stabiel en er bestaan gunstige huurverhogingen. Op de obligatiemarkt zijn high yield bonds [obligaties met een hoge rente, red.] aantrekkelijk, vooral in sectoren als de auto-industrie. Het exportkarakter van Duitsland maakt een belegger in Duitse aandelen afhankelijk van buitenlandse vraag. Hoewel de relatieve waarderingen niet al te hoog zijn, zijn er aantrekkelijker geprijsde aandelen in andere Europese landen. Denk aan Spanje. Zeker als de economische stabilisatie daar doorzet.”