Auto’s en wasmachines

„De kans is groot dat Angela Merkel wordt herkozen, maar met lichte tegenzin een grote coalitie met de SPD gaat leiden. Dat betekent dat zij harder moet onderhandelen over bijvoorbeeld bescheiden belastingverhogingen. Daarnaast zal zij zich blijven richten op Europese stabiliteit, het in toom houden van schulden en op investeringen in innovatiekracht. De belangrijkste pijler van de economie blijft de export. Vooral de auto-industrie draait op volle toeren. Zolang de Chinezen Audi’s, BMW ’s en Mercedessen bestellen, is dit een interessante beleggingscategorie. Dat geldt ook voor toeleveranciers van deze branche zoals SGL Carbon SE. Het is spannend of de recente harde aanpak van de corruptie in China de aanvoer van luxe auto’s uit Duitsland zal raken. Ook met de binnenlandse koopkracht zit het wel goed. Duitsers hebben weinig schulden en wonen relatief goedkoop. Als Siemens en Miele wasmachines blijven verkopen, houden ook zij de Duitse economie draaiende.”

Heeft u ook een vraag? Mail naar beleggen@nrc.nl