Elf gewonden bij schietpartij in Chicago

Bij een schietpartij in een park in Chicago zijn gisteravond elf gewonden gevallen, onder wie een meisje van 3 jaar. Dat meldt persbureau AP. Volgens de brandweer is het 3-jarige slachtoffertje er ernstig aan toe. Ook twee andere gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Een gewapende man opende het vuur op omstanders in een park in de wijk Back of the Yards. Er zijn in verband met de schietpartij nog geen arrestaties verricht, zei de politie.

Het aantal schietpartijen in Chicago loopt de laatste jaren flink op; afgelopen jaar waren er meer dan vijfhonderd doden te betreuren bij dergelijke gebeurtenissen. Ter vergelijking: in New York, dat drie keer zoveel inwoners heeft als Chicago kwamen er bij schietpartijen vorig jaar 419 mensen om het leven.