Go Ahead Eagles en Cambuur spelen doelpuntloos gelijk

Foto ANP/ Robin van Lonkhuijsen

Go Ahead Eagles en SC Cambuur, beide vorig jaar gepromoveerd naar de Eredivisie, hebben vanavond niet gescoord: in de Deventer Adelaarshorst werd het 0-0. Cambuur speelde meer dan de helft van de wedstrijd met tien man.

Beide clubs staan nu op negen punten.

Het duel bood in de eerste helft het nodige spektakel. Cambuur-aanvoerder Ramon Leeuwin was tot tweemaal toe bijna verantwoordelijk voor de openingstreffer, maar onder meer de paal bracht redding voor de thuisploeg.

Even later raakte Doke Schmidt het aluminium voor Go Ahead na een scrimmage in het vijandelijke strafschopgebied. Goalie Eloy Room keerde kort na rust nog een inzet van Cambuurs Michiel Hemmen.

Van der Laan krijgt rood vlak voor rust

Cambuur haalde de rust niet met elf man. Martijn van der Laan haalde Xander Houtkoop in de 43e minuut onderuit en moest vertrekken. Cambuur-trainer Dwight Lodeweges nam direct na rust maatregelen door aanvaller Oliver Feldballe voor verdediger Mart Dijkstra te wisselen.

Go Ahead zette met een man meer na de thee meteen druk op het Friese doel, maar Deventer kansen bleven lang uiterst schaars. Pas in het laatste kwartier kreeg Cambuur het echt moeilijk.

Nadat een schot vlak voor de lijn was weggehaald kopte Go Ahead-speler Xandro Schenk rakelings langs de paal. Jeffrey Rijsdijk dacht twee minuten voor tijd Go Ahead dan toch naar de zege te schieten, maar zijn schot stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in. (Novum)