‘Prijssetter’ DSW verlaagt tussentijds de zorgpremie

Het hoofdkantoor van zorgverzekeraar DSW in Schiedam. Foto ANP/ Lex van Lieshout

Zorgverzekeraar DSW verlaagt tussentijds de zorgpremie. Volgens DSW vallen de kosten lager uit dan geraamd. De jaarpremie wordt daarom verlaagd met twaalf euro.

Volgens DSW is het de eerste verzekeraar die de premie tussentijds bijstelt. Onze zorgredacteur Jeroen Wester benadrukt dat de kleine verzekeraar elk jaar ‘prijssetter’ is wat betreft de premies.

De laatste drie maanden van het jaar betalen mensen die bij DSW verzekerd zijn niet 102,50 euro per maand aan basispremie, maar 98,50.

“DSW wil een signaal afgeven dat een eenmaal vastgestelde premie, indien de kostenontwikkeling daar aanleiding toe geeft, in het lopende jaar neerwaarts kan worden bijgesteld.”

Schippers verwacht dat zorgverzekeraars premies verlagen

De premie voor volgend jaar maakt DSW aanstaande dinsdag bekend. Minister Schippers van Volksgezondheid zei afgelopen dinsdag dat de zorgpremie volgend jaar omlaag zou kunnen. Per jaar zou er 1226 euro betaald kunnen worden, 24 euro minder dan nu. Ze zei eerder al erop te rekenen dat verzekeraars hun premies in 2014 verlagen.

Vorige maand meldde de Nederlandse Zorgautoriteit te verwachten dat de premies volgend jaar kunnen dalen. Een andere optie volgens was dat verzekeraars voor hetzelfde geld een breder pakket gaan aanbieden.

    • Frank Huiskamp