Openbare veiling Scheveningse pier gaat niet door

Foto NRC/ Roel Rozenburg

De openbare veiling van de Scheveningse pier gaat niet meer door. De curator heeft de veiling afgeblazen, omdat geen van de geïnteresseerde partijen zich officieel had aangemeld. De curator onderzoekt nu of de pier onderhands kan worden verkocht, meldt persbureau Novum.

Aanstaande dinsdag zou de pier geveild worden. Tot vandaag 16.00 uur hadden gegadigden de tijd zich als bieders bij de notaris te registreren. De curator zegt wel dat er nog serieus geïnteresseerden zijn, maar dat die meer tijd nodig hebben om hun bod voor te bereiden. Voor deelname was onder andere een verklaring van kredietwaardigheid nodig.

Kosten voor eigenaars: eenmalig 1,3 miljoen en dan 50.000 euro per jaar

Het veilinghuis dat de veiling zou leiden verklaarde eerder nog dat meer dan honderd partijen geïnteresseerd waren in het kopen van de pier. Uit onderzoek van adviesbureau Royal Haskoning bleek vervolgens dat de nieuwe eigenaar eenmalig 1,3 miljoen in het onderhoud van de pier moet steken en er jaarlijks 50.000 euro aan kwijt is.

De Scheveningse pier van de familie Van der Valk werd begin dit jaar failliet verklaard. Het horecaconcern had de pier al een jaar te koop staan. Eind januari besloot de curator dat de pier openbaar zou worden geveild, vanwege grote nationale en internationale belangstelling.