Louis C.K. legt haarfijn uit waarom zijn dochters geen mobieltje krijgen

Louis C.K. heeft het niet zo op telefoons. Eigenlijk meer niet zo op de mensen om de telefoon heen, zoals hij het zelf zou zeggen. In de talkshow van Conan O’Brien legde de comedian gisteren uitgebreid uit waarom zijn dochtertjes geen telefoon van hem mogen. Het is komisch, maar ook heel filosofisch en misschien stiekem heel herkenbaar.

Louis C.K. heeft het niet zo op telefoons. Eigenlijk meer niet zo op de mensen om de telefoon heen, zoals hij het zelf zou zeggen. In de talkshow van Conan O’Brien legde de comedian gisteren uitgebreid uit waarom zijn dochtertjes geen telefoon van hem mogen. Het is komisch, maar ook heel filosofisch en misschien stiekem heel herkenbaar.

Het heeft iets existentialistisch bijna:

“Underneath everything in your life there’s that thing, that empty, forever empty. That knowledge that it’s all for nothing and you’re alone. It’s down there. And sometimes, when things clear away, you’re in your car and you go: oh no, here it comes…that I’m alone. Like it starts to visit on you. Just the sadness, life is tremendously sad just by being in it. (…) That’s why we text and drive. (…) People risk taking their life and ruining their own, because they don’t want to be alone for a second, because it’s so hard.”

Tragikomisch en beeldend, geheel in de stijl van Louis C.K.

Mocht iemand nog willen weten over welk Bruce Springsteen-nummer C.K. het in het filmpje heeft. Luister hier naar ‘Jungleland’. Voor het specifieke moment moet je even naar het einde.

‘Everything’s amazing and nobody’s happy’

Volgens Slate deed dit optreden van C.K. denken aan zijn beroemde “everything is amazing and nobody’s happy”-sketch die hij enkele jaren geleden, ook bij Conan O’Brien, deed. Zijn punt: we hebben de beschikking over zulke geweldige technologie, maar iedereen ergert zich er kapot aan en neemt het maar voor lief:


"Everything is amazing and nobody is happy" door Meowbay

    • Frank Huiskamp