‘Invallen en aanhoudingen in zaak Helmin Wiels’

Justitie op Curaçao heeft vandaag in drie woningen invallen gedaan in verband met de moord op politicus Helmin Wiels. Ook zouden er volgens de advocaat van de nabestaanden drie verdachten zijn aangehouden. Dat meldt de NOS vanmiddag.

Op de plek waar Helmin Wiels is vermoord is een gedenksteen geplaatst. Foto ANP / Prince Victor

De politie van Curaçao heeft vanochtend in diverse woningen invallen gedaan in verband met de moord op politicus Helmin Wiels. Ook zouden er volgens de advocaat van de nabestaanden vijf verdachten zijn aangehouden, zo schrijft persbureau Novum.

Naar verluidt vonden de invallen plaats in zes verschillende huizen in Willemstad, waaronder ook woningen in de wijk Koraal Specht. In deze wijk werden eerder al invallen gedaan in de huizen van de familie van Raul ‘Bolle’ M. en Luigiano ‘Pretu’ F. De politie zou tijdens deze invallen vijf arrestaties hebben verricht.

Zowel de exacte locatie als de arrestaties zijn nog niet bevestigd door het OM. Vanmiddag 15.00 uur (lokale tijd, voor ons 21.00 uur) is er een persconferentie over de zaak waarin mogelijk meer informatie naar buiten komt.

‘Bolle’ zou chauffeur van vluchtauto zijn

‘Bolle’ wordt gezien als de chauffeur van de vluchtauto die bij de moord op Wiels op het strand van Marie Pampoen werd gebruikt. ‘Pretu’ op zijn beurt word gezien als de man die Bolle heeft vermoord. Ook hij is dood, nadat hij zelfmoord zou hebben gepleegd in zijn cel in Barber, een plaatsje even ten westen van Willemstad.

Vorige week meldde het Openbaar Ministerie op Curaçao al verdachten in beeld te hebben die rechtstreeks betrokken waren bij de moord op Wiels.

Helmin Wiels, die leider was van de grootste regeringspartij Pueblo Soberano, werd op 6 mei op het strand van Marie Pompoen doodgeschoten.

    • Nando Kasteleijn