Foto zoekt familie

None

Gaan // Kijkdag Verloren fotoalbums Tropenmuseum Morgen in het Tropenmuseum in Amsterdam. Zie fotozoektfamilie.nl

In het depot van het Tropenmuseum liggen nog meer dan driehonderd ‘verweesde’ fotoalbums uit de voormalige kolonie Nederlands-Indië. Samen met de KIT Information and Library Services zet het museum zich in om de rechtmatige eigenaren terug te vinden. Ze ontwikkelden daarvoor al een website en app. Een ieder kan het museum helpen bij het vinden van de eigenaren, door handgeschreven teksten die in de albums staan te ontcijferen, zodat ze op de website gezet kunnen worden. Ook kan er informatie aan de albums worden toegevoegd.

Naar aanleiding van de Fotoweek wordt er zaterdag ook nog een kijkdag gehouden. Naast het doorbladeren van albums kunnen bezoekers naar de filmvertoning Het verhaal uit de koffer (Dewi Staal, 1988), lezingen en een presentatie van het portrettenproject Hoezo Indo.