Een dynamisch dorpje

Filmpje // Time-Lapse Burning Man Time-lapse laat zien hoe een dorp in de woestijn verrijst tijdens Burning Man-festival. Kijk op nrch.nl/33ku

Zoals de organisatoren zelf schrijven: proberen uit te leggen wat Burning Man is, is een beetje als een blinde proberen uit te leggen hoe een bepaalde kleur eruitziet. Bizar uitgedoste feestgangers, ter plekke ontstaande kunstwerken. Eén week totale extase. Maar dat is allemaal niet te zien in het videofilmpje waarin de opbouw van festival Burning Man te zien is. Het filmpje toont de invloed van het festival op de omgeving. De Black Rock Desert in Nevada verandert voor een week in een dynamisch dorp met zestigduizend inwoners, dat bruist en beweegt en barst van de levendigheid. Burning Man is een samenleving, zeggen deelnemers, waar iedereen (dat wil zeggen: iedereen in het bezit van een prijzig kaartje) welkom is. Het filmpje is gemaakt van kilometers afstand, op de berg Old Razorback, op ruim vijfhonderd meter hoogte.