‘Jansen Steur maakte ook fouten in Duitsland’

De Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn.
De Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn. Foto ANP / Thomas Niederm

Jansen Steur, de omstreden oud-neuroloog, heeft fouten gemaakt in Duitsland. Dat blijkt uit onderzoek dat door een expert is uitgevoerd in het kader van een civiele rechtszaak. Die is aangespannen door de nabestaanden van een 78-jarige vrouw die door fouten van Steur zou zijn overleden.

Steur maakte fouten waardoor vrouw overleed

Volgens het rapport van de expert zou Steur zonder indicatie een lumbaalpunctie hebben uitgevoerd en papieren hiervoor hebben vervalst. Na complicaties wachtte de oud-neuroloog te lang met ingrijpen en was er geen toezicht op de arts.

De handelwijze van Jansen is ook nog in onderzoek bij zowel justitie in Mainz als in Heilbronn. Daar wordt nagegaan of er sprake is geweest van strafbare feiten in de periode dat hij daar in verschillende ziekenhuizen werkte. De onderzoeken lopen nog, melden de woordvoerders. Tot nu toe ontkennen Duitse ziekenhuizen waar Steur heeft gewerkt dat hij fouten heeft gemaakt.

In november begint het Nederlandse proces tegen Jansen Steur.

    • Nando Kasteleijn