Campert, Schlosser en Blondeau in de boekenbijlage van NRC Handelsblad

Vandaag in de bijlage Boeken, die iedere week in het hart van NRC Handelsblad verschijnt: “Ik ben geneigd om mensen niet verloren te laten gaan.” Arjen Fortuin sprak  Remco Campert over zijn nieuwe boek, zijn columns en zijn optredens. Volgens Eric Schlosser is het een illusie te denken dat het bezit van kernwapens ooit echt

Vandaag in de bijlage Boeken, die iedere week in het hart van NRC Handelsblad verschijnt:

“Ik ben geneigd om mensen niet verloren te laten gaan.” Arjen Fortuin sprak  Remco Campert over zijn nieuwe boek, zijn columns en zijn optredens.

Volgens Eric Schlosser is het een illusie te denken dat het bezit van kernwapens ooit echt veilig kan zijn. Dat blijkt volgens hem uit de lange reeks ongelukken met Amerikaanse atoombommen. Juurd Eijsvogel over Schlossers Command and Control.

Mommy porn kennen we van E.L. James. Maar kan er niet beter over seks worden geschreven dan zo? Drie jongen Nederlandse schrijvers, Jamal Ouariachi, Daan Heerma van Voss en David Pefko, schreven een erotische trilogie over een vrouw op drie punten in haar leven.

Na een boek over zijn lichaam duikt Paul Auster in zijn nieuwe autobiografische relaas zijn geest binnen. Hij wil zijn jongere zelf documenteren, onder meer aan de hand van brieven aan zijn vriendin en latere eerste vrouw. Rob van Essen over Austers Bericht vanuit het innerlijk.

David Vann maakte de afgelopen jaren snel naam met romans als Legend of a Suicide en Caribou Island, waar recensent Jan Donkers telkens lyrisch over schreef. Wat vindt hij van Vanns laatste, het soms “gruwelijke” Goat Mountain?

 

    • een onzer redacteuren