voor kinderen

Hotel Perdu Het Houten Huis, het nieuwe jeugdtheatergezelschap van het noorden, maakt beeldend muziektheater voor jong en oud. De voorstelling Hotel Perdu zet de deuren open voor verloren mensen en verweesde objecten. Het is er een komen en gaan van bizarre personages: een eenzame linkerschoen, een verloren knuffel, een jongen die altijd wordt overgeslagen, een overbodig geworden typemachine en een gekrompen trui. Helaas wordt het hotel bedreigd in zijn voortbestaan en dat zorgt voor de nodige onrust. Voor iedereen vanaf 6 jaar.

21 sept t/m 29 dec, hethoutenhuis.org

Reis van de pelgrim Het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden organiseert een kindermiddag rond de tentoonstelling Verlangen naar Mekka – de reis van de pelgrim. Tijdens een computerroute door het museum komen kinderen alles te weten over de hadj, de islamitische bedevaart naar Mekka. Voetbalkunstenaar en rapper Soufiane Touzani vertelt wat de hadj voor hem persoonlijk betekent en laat daarna zijn voetbalkunsten zien. Je kunt ook meewerken aan een gezamenlijk kunstwerk van islamitische patronen en je handen laten beschilderen met henna. 22 sept, Rijksmuseum Volkenkunde, Leiden. volkenkunde.nl