Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Veelal droog

Een kalme en warmere periode is in aantocht. De luchtdruk gaat de komende dagen flink omhoog, daarna volgt ook de temperatuur.

De zon breekt namelijk nog niet direct overtuigend door. Donderdagavond is het bewolkt en er valt op steeds meer plaatsen regen. Die trekt in de loop van de nacht het land weer uit, maar de bewolking blijft.

Vrijdag overdag heeft de zon het moeilijk. Er kan plaatselijk nog wat regen vallen, al blijft het op de meeste plaatsen droog. Met een zwakke tot matige westelijke wind wordt het een graad of 17.

In het weekeinde is het kalm en droog najaarsweer, maar in de ochtend kan het behoorlijk grijs zijn. Zaterdag blijft het kwik opnieuw steken bij 17 graden, maar zondag kan het dankzij de zon lokaal wel 20 graden worden.