Salerno maakt ook speelfilm van Salingers leven

Salinger als Amerikaans soldaat na de landing in Normandië in 1944 (Foto AP)

Na een documentaire gaat Shane Salerno nu ook een speelfilm over het leven van J.D. Salinger maken, zo meldt Variety.

Salerno maakt de speelfilm in samenwerking met producent Harvey Weinstein.

In de film zal het leven van Salinger (1919-2010) te zien zijn tussen het moment dat hij in militaire dienst ging en dat hij The catcher in the rye schreef. De makers willen laten zien wat de gevolgen van een oorlogstrauma zijn op het werk en leven van een kunstenaar. Salinger diende tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaans leger, The catcher in the rye kwam uit in 1951.

Salerno zal het scenario van de film voor zijn rekening nemen.

Het productiebedrijf zegt het onderzoek van Salerno voor diens biografie al lang in de gaten te hebben gehouden en ervan overtuigd te zijn geraakt dat het een bijzondere speelfilm op kan leveren. Salerno werkte negen jaar aan zijn biografie van en documentaire over Salinger.

De LA Times vraagt zich alvast af welke acteur Salinger zou moeten spelen.

Joyce Maynard, een ex-minnares van Salinger heeft zich naar aanleiding van de Salinger-documentaire bij de New York Times gemeld met de boodschap dat we wellicht te vergevingsgezind tegenover kunstenaars staan. Maynard werd op jeugdige leeftijd door een al wat oudere Salinger geschaakt en een jaar later weer aan de dijk gezet. Moeten we niet kritischer kijken naar het gedrag van Salinger?

“To a stunning degree, for a period of over half a century, Salinger managed to convince a significant portion of the reading population that his words and actions should be exempt from scrutiny for the simple reason that he wrote those nine stories, and The Catcher in the Rye. And because he said so.”