Politie van Singapore arresteert 14 verdachten van matchfixing

Singapore speelt mondiaal een sleutelrol bij matchfixing. Gisteren werd een belangrijk misdaadsyndicaat ontmanteld.

De politie in Singapore heeft veertien personen gearresteerd op verdenking van matchfixing. De twaalf mannen en twee vrouwen zouden deel uitmaken van een criminele organisatie die zich bezighoudt met het manipuleren van wedstrijden. Een van de verdachten is de vermoedelijke leider van het netwerk.

De autoriteiten in Singapore werkten bij het onderzoek nauw samen met Interpol, dat begin dit jaar op een persconferentie in Den Haag de noodklok luidde. Anderen zitten nog vast.

Tussen 2008 and 2011 hebben de Singaporese en Europese autoriteiten 680 verdachte wedstrijden gesignaleerd, waarvan 380 in Europa. Het ging daarbij om kwalificatieduels voor de wereldkampioenschappen en wedstrijden in de Champions League.

Interpol denkt dat de georganiseerde misdaad een gevoelige klap is toegediend. „Singapore heeft een belangrijke stap genomen in het onschadelijk maken van een internationaal syndicaat en het arresteren van de belangrijkste verdachten”, concludeert secretaris-generaal Ronald Noble van Interpol. „Niemand moet twijfelen aan de bereidheid van Singapore om dit probleem [van matchfixing] op te lossen.” (BBC, AP)