Kijken: onwaarschijnlijk samenspel tussen mens, stick, puck en ijs

IJshockey is niet bepaald een sport waarvoor massaal het bier wordt koudgezet in de Lage Landen. Maar de indrukwekkende beheersing van puck en stick, in totale harmonie met schaats en ijs? Dat is geen sinecure.

Het betreft hier een promotiefilmpje, dat wel, met als ingrediënten onder meer Patrick Kane: een 24-jarige prof voor de Chicago Blackhawks die reeds op z’n 18e als eerste uit de draft werd gekozen door deze NHL-club. In 2010 besliste hij in de verlenging de finale van de Stanley Cup en schonk de Blackhawks voor het eerst sinds 1961 de Noord-Amerikaanse ijshockeytitel. Oh ja, hij pakte ook zilver met de VS op de Spelen in Vancouver (2010).

Nou, Patrick Kane dus én zijn nieuwe stick van Bauer; de Vapor APX2, maar dat kunt u gevoeglijk vergeten. Het gaat hier even om de controle die Kane uitvoert over de puck, middels die stick, terwijl hij zich constant bewust is van de positie van zijn schaatsen op het ijs.